DEDEK MRAZ OBISKAL OTROKE KRAJEVNE SKUPNOSTI DOLENJA VAS

Dedek Mraz tudi letos ni pozabil na vse pridne otroke. Ker zaradi ukrepov povezanih s Covid-19, otrok ni moral obiskati na tradicionalen način, se je letos odločil za nekoliko bolj moderen obisk. Otroke je obiskal 19.decembra, svojo pot pa pričel ob približno 16.uri in nadaljnje štiri ure krožil po vaseh KS Dolenja vas. Za pomoč je prosil Prostovoljno gasilsko društvo Dolenja vas, ki mu je z veseljem priskočilo na pomoč in mu posodilo gasilski kombi, s katerim je lahko obiskal dvorišče vsakega pridnega otroka. Kot je v navadi, je Dedek Mraz tudi letos prišel v spremstvu svojih snežink, ki so mu pomagale najti in obdariti otroke. Prav tako so s skupnimi močmi pripravili gasilski kombi- le ta se je za 1 dan spremenil v pravo praznično vozilo- utripal je v soju prazničnih lučk, v daljavo pa oddajal zvoke prazničnih viž in radoživih otroških pesmi. Veselje otrok je bilo neizmerno, dobrega moža so bili veseli prav vsi. Pričakovali so ga cel dan in z iskricami v očem pogledovali skozi okno, kdaj bo dedek Mraz prišel in zavil na njihovo dvorišče.

Kot je povedal predsednik KS Dolenja vas Matej Libenšek, ki je med drugim omenjeni kombi tudi vozil, je dedek Mraz letos obdaril kar 54 otrok starih do 10 let, starejšim pa namenil posladek. »Odziv staršev je bil nad pričakovanji. Nad našo pobudo so bili izredno navdušeni in zadovoljni, kar se odraža tudi v številu obdarjenih otrok. Ker živimo v časih, ko smo vsi zaprti v okviru svojih hiš in je zaradi ukrepov druženje omejeno, obiska dedka Mraza niso pričakovali. Tako je bil njegov obisk doživetje predvsem za najmlajše, prav tako pa tudi za njihove starše in stare starše.  Z idejo in izvedbo smo tako navdušili vse.«

Letošnji obisk dedka Mraza v KS Dolenja vas je bil tako edinstven, nekaj prazničnega pa je na svojevrsten način prinesel v vsako hišo.

Več lahko preberete na:

https://www.posavskiobzornik.si/panorama/dedek-mraz-je-prinesel-darila-otrokom-v-ks-dolenja-vas-92097

Scroll to Top