LETNI KONCERT ŽPZ PREPELICE

V Večnamenskem domu je 27. decembra 2022 Ženski pevski zbor Prepelice po dveh koronskih letih premora pripravil tradicionalni letni koncert. V času koncerta je bila na ogled razstava prazničnih rokodelskih izdelkov članic KD Libna.

 

Prireditev sta poleg domačega KD Žarek omogočili Mestna občina Krško in KS Dolenja vas pri Krškem, katere predsednik Matej Libenšek je na začetku pozdravil vse prisotne in zaželel lep večer.
 

Pevke so pod vodstvom zborovodkinje Mire Dernač pripravile pester program, v katerem se je zvrstilo 19 pesmi, med katerimi tudi naslednje: Dober večer, lubo dakle, Roža na vrtu, Nmav čez izaro, Stari mlin, Večerni ave, Ave verum, Čudovit je ta svet, Oh, Happy Day, Zvezde na nebu žare, Hitite, Kristjani. Večer sta popestrila gosta Ana Bizjan s klavirsko spremljavo in Anže Šeško z igranjem na rog. Na odru so se predstavile tudi solistke iz vrst Prepelic Aleksandra Lupšina, Ana Srpčič in Irena Janc z venčkom božičnih pesmi.
 

Koncert je povezovala pevka Irena Janc, ki je svoje misli prepletala z izbranimi verzi pesnice Neže Maurer. Ob zaključku prireditve pa je po dvorani zadonela Sveta noč, ki so jo skupaj s Prepelicami zapeli tudi številni navdušeni poslušalci.
 
Drobec iz povezovalkinega voščila: … Ponesimo žarek veselja v svoje domove, razsvetlimo vsak kotiček našega srca in ga napolnimo s srečo. Naj ljubezen, radost in veselje preplavijo novo leto, ki prihaja …
 
Večer se je nadaljeval s prijateljskim druženjem v avli doma.
 
Zapisala: Marinka Volčanšek

Scroll to Top