Vabilo na koncert 04.03.2022 v Dolenji vasi

4.3.2022 ob 19. uri vas vabimo na koncert

Kulturno društvo Žarek je v goste povabilo Primorski akademski zbor Vinka Vodopivca.

Ponosno povemo, da je član njihovega pevskega zbora tudi naš sokrajan Urban Vodopivec.

Skupaj z našim Ženskim pevskim zborom Prepelice za vas pripravljajo večer slovenske ljudske in umetne pesmi, ki ga ne smete zamuditi.

V petek, 4.3. ob 19. uri bodo tako po dolgem času na odru KS Dolenja vas spet zazveneli pevski glasovi.

Prisrčno vabljeni

KDO SO NAŠI GOSTJE?

Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec sestavljajo pretežno primorski študentje, ki študirajo v okviru Univerze v Ljubljani. Zbor je bil ustanovljen leta 1953 – novembrskega večera, ko je skupina primorskih študentov spontano prepevala v ljubljanski gostilni »Činkole«. V 69 letih delovanja je zbor prepotoval skoraj vse evropske države, obiskal pa je tudi Severno Ameriko in Južnoafriško republiko. Udeležujejo se številnih zborovskih festivalov in tekmovanj na mednarodnih in domačih odrih. V letu 2018 se je zbor udeležil tekmovanja Naša pesem, kjer je prejel bronasto priznanje. Prav tako pa je zbor leta 2018 praznoval svojo 65. obletnico v Dolenji vasi pri Senožečah.
Vodopivci vseskozi sledijo tradiciji moškega zborovskega petja. Redko se zgodi, da se po pevskih vajah in koncertih takoj razidejo, saj zelo radi zapojejo še kakšno na ulicah in trgih stare Ljubljane, dekletom v Študentskih domovih, ali pa v domačih kleteh na Primorskem. Njihov repertoar zajema vse, kar je od moške zborovske zakladnice sprejemljivo za študentsko zasedbo, ki vsako leto zamenja približno tretjino pevcev. Glavni namen zbora ostaja ohranjanje Slovenske ljudske in umetne pesmi pri tem pa strmijo k vzdrževanju visoke ravni moškega zborovskega petja.

Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec in zborovodja Jakob Barbo.

Scroll to Top